Blog Image

Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e leerjaar.

Bijvoeglijke naamwoorden

Mededelingen Posted on 5 november 2014 17:54

In de lessen taal hadden we voor de vakantie al geleerd dat een zin uit een onderwerp en een gezegde bestaat. Daarbij maakten we ook kennis met het zelfstandig naamwoord. Maar een zin bestaat natuurlijk uit veel meer dan dat. Daarom hebben we deze week geleerd over het bijvoeglijk naamwoord. De kinderen leerden aan de hand van enkele trucjes hoe ze die woorden uit de zin kunnen halen. Bij de meeste kinderen lukte dit, zeker omdat het de eerste keer was, al zeer vlot.

afval, afval, afval….

Varia Posted on 5 november 2014 17:50

Nu de deugdoende herfstvakantie er op zit, zijn we er deze week weer volop ingevlogen. Maandag kregen wij een workshop rond afval, en de verwerking er van. De kinderen maakten kennis met de ladder van Lansink. Daar zien we de verschillende stappen om afval te voorkomen. Aan de hand van allerlei spelletjes en foto’s leerden we zeer veel bij. Om te onthouden wat er allemaal in de PMD mag leerden we zelfs een leuk rijmpje..

We zullen in de toekomst zeker rekening houden met de vele tips die we hebben gekregen…smiley