Zoals jullie waarschijnlijk al wisten zitten we deze week in een projectweek rond het theater. Om aan de lijve te ondervinden wat sommige acteurs en toneelspelers allemaal meemaken achter de schermen, hebben we met de kinderen van het tweede en derde leerjaar zelf een schimmenspel gemaakt. Eerst keken we naar een filmpje over ‘Roodkapje’. Zo konden we de belangrijkste gebeurtenissen en hoofdrolspelers nog eens op een rijtje zetten. Daarna kregen we verschillende personages zoals Roodkapje, de boze wolf, oma en de jager maar ook enkele decorstukken waaronder het huis van grootmoeder, een bed en een bos. Met al deze afbeeldingen gingen we aan de slag. We knipten alles zorgvuldig uit en plakten dit op een rietje. Daarna begon het echte werk. In groepjes van 3 maakten we eigen dialogen om het sprookje te kunnen naspelen. Na al dat inoefenen werden onze inspanningen beloond met een opvoering. Alle kinderen hebben hun beste beentje voorgezet en konden genieten van de prestaties van de andere groepen.