Blog Image

Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e leerjaar.

Pointillisme!

Mededelingen Posted on 4 maart 2015 13:30

Woensdagvoormiddag hebben we met de leerlingen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar klasoverschrijdend gewerkt. De leerlingen werden in 4 groepen verdeeld en konden 2 workshops volgen. Bij juf Jessie in de klas maakten ze kennis met het pointillisme. Voor velen was het een ontdekkingsreis om zo met verf en kleuren om te gaan. Wat er in de andere groepjes van kunstige activiteit is gebeurd, kan je terugvinden op de blogs van de andere klassen.

Mmmmilkshake

Mededelingen Posted on 4 maart 2015 13:25

Omdat we deze week werken rond het thema ‘Kunst’, hebben we in de klas een lekker soort kunst leren kennen. Voor velen lijkt het vanzelfsprekend, maar heerlijk kunnen koken is eigenlijk ook een vorm van kunst. Samen met de kinderen van de klas maakten we een lekkere bananenmilkshake. Daarbij oefenden de kinderen het werken met inhoudsmaten en gewichten. Hieronder kan je zien hoe we ervan hebben genoten.

opening projectweek ‘Kunst’

Varia Posted on 4 maart 2015 13:21

Deze week werken we in de lagere school rond het thema ‘Kunst’. Daarbij komen allerlei vormen van kunst aan bod. Om de projectweek te openen, lichtte onze directeur het thema toe en konden we via een aantal spelletjes al enkele aspecten van het thema leren kennen.