Onze eerste dag op boerderijklassen zit er al weer op. Even een kort overzichtje…

Deze morgen stonden we met veel ongeduld en wat zenuwen klaar om de trein te nemen richting Gontrode. Eenmaal aangekomen in het station stond de boer ons al op te wachten met de tractor. Na wat puzzelwerk zijn alle kinderen en alle bagage in de kar geraakt en reden we richting boerderij. Bij aankomst kregen we van de juffen elk een puzzelstuk. We moesten 2 verschillende puzzels maken om zo te weten te komen in welke kamer we zouden slapen en wie onze roommates zouden zijn. Eenmaal de puzzels waren opgelost konden we uitpakken en ons bed opmaken. Om 11u30 werden we verwacht in de eetzaal voor een lekker middagmaal. Smullen maar want er stond spaghetti op het menu! In de namiddag stond de wolles op het programma. We kregen wat meer informatie over de wol en daarna konden we vilten. Voor velen van ons was dit een hele nieuwe ervaring. Na het vieruurtje kregen we even de tijd om kennis te maken met de dieren op de boerderij. Terwijl de meisjes in de douche gingen, konden de jongens hun energie kwijt op het speelplein of het voetbalveld. Na het avondeten haalden we onze zaklamp, trokken we de laarzen aan en gingen we op nachtwandeling. Voor de ene al wat spannender en enger dan voor de ander. Gelukkig heeft iedereen deze avontuurlijke tocht overleefd en konden we na een super leuke maar toch ook vermoeiende dag onder de wol kruipen. Slaap lekker allemaal!