Vandaag is het gedichtendag. Deze ochtend kregen alle leerlingen een leuke starter. Ze maakten kennis met Geert De Kockere aan de hand van een invulgedicht van hem. Daarbij moesten ze zelf een diertje uit de zee invullen. Dit diertje hebben we dan deze namiddag ook gebruikt tijdens de muzische activiteit. Elke leerling mocht een zeediertje kiezen. Daarvan kregen ze dan een afbeelding, knipten ze een stukje weg waarna ze het zelf erbij tekenden. Verschillende technieken kwamen aan bod en natuurlijk kon de fantasie zijn gang gaan. Geniet van de resultaten!

Gedicht:

In een kadertje van hout,
gloednieuw of oud,
kan meer dan je denkt!

Er kan een zee in, een zee met een…………………
Er kan een bos in, een bos met een hert erin.
Er kan een boot in,
een trein, een olifant
of een leeuwin

Er kan lucht in.
En vuur.
Iets van zilver of van goud.
Ja, als je wilt,
kan heel de wereld
in dat kadertje van hout.

Het is een trucje,
een trucje dat truct.
Als het lukt.

En de kunstenaar een goochelaar.

( Geert De Kockere)

Kunstwerkjes: