Maandagnamiddag trokken we met het stratenplan van Kuurne door de straten van … uiteraard: Kuurne!

Op elk kruispunt moesten we ons plan raadplegen om te kijken waarheen de wandeling verder ging. Tegelijkertijd moesten we natuurlijk ook het verkeer in de gaten houden, want op een klasuitstap is natuurlijk ook verkeersveiligheid ten top! Verder kregen we een lijstje detailfoto’s mee. We moesten alert zowel de omgeving als het stratenplan in het oog houden om het fotonummer aan de juiste letter te koppelen, om dan een waarheid over onze klas te weten te komen.

We zagen enkele belangrijke plekjes in het centrum van Kuurne  zoals het gemeentehuis en de Leie. Maar Kuurne heeft natuurlijk nog meer te bieden: wie daar zin in heeft, er zijn 4 kleurenwandelingen in Kuurne. Je hoeft enkel de gekleurde bordjes met pijlen te volgen.

Onze inzet voor de wandeltocht werd beloond met enkele minuten speeltijd in De Groene Long. De Teletubbieberg was zo uitnodigend om o.a. te rolle(bolle)n.