Blog Image

Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e kleuterklas.

Week 6

Uncategorized Posted on 10 oktober 2024 19:05

Deze week zijn we begonnen met een nieuw thema in onze lessen wereldoriëntatie: ‘Herfst’. Om dit thema aan den lijve te ondervinden konden we niet anders dan er op uit te trekken. En daarvoor moesten we eigenlijk echt niet ver op stap. Op ons prachtig schooldomein hebben we een diversiteit aan bomen en groeien verschillende paddenstoelen. We gingen op zoek naar verschillende bladeren qua vorm en bladrand. Om onze zoektocht leuk te eindigen, mochten de kinderen lekkere okkernoten rapen en hebben we deze in de klas geproefd!



Week 5

Uncategorized Posted on 4 oktober 2024 09:00

De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbijgevlogen. Deze week hebben we voor het eerst een stap gezet in de nieuwe leerstof. We leerden in het rekenen de eerste keer boven de duizend! We kunnen nu al getallen herkennen en deze ook benoemen. Om dit goed te kunnen zien, gebruiken we in de rekenles getalkaarten. Daarmee kunnen we de getallen mooi vormen en zien we goed welke waarde een getal heeft.
Bij juf Nele maakten we kennis met een nieuwe reeks leesboeken: bam, ik lees! Hierop maakten we oefeningen rond het begrijpend lezen en het luisteren.
Bij speurneuzen werken we momenteel rond het thema ‘bedreigde diersoorten’. Per twee gaan we op zoek naar informatie rond een dier en zoeken we op hoe wij kunnen helpen om hier iets aan te doen.