Na een deugddoende vakantie zijn we er in het nieuwe jaar opnieuw goed ingevlogen. Deze week zijn we begonnen met wat korte herhalingsoefeningen rond de maal- en deeltafels van 2, 5 en 10. Dit legt de basis om volgende week te starten met het aanleren van de tafel van 3. Daarnaast kwamen ook wat oefeningen rond toepassingen aan bod.
Tijdens de lessen taal zijn we gestart met een nieuw thema: ‘In de spotlight’. Daarbij gaan we een kijkje nemen in de wereld van de beroemdheden en alles wat daarbij komt kijken.
In wereldoriëntatie nemen we een duik in de wondere wereld van de waterzuiveringsinstallatie. Samen hebben we een strip gelezen waarin alle verschillende stappen van dit wonderlijke proces goed en duidelijk worden voorgesteld.
Woensdagvoormiddag gingen wij voor het eerst op bezoek in de bib van Kuurne. We kregen aan de hand van een leuk spel, meer inzicht in de werking van de bib en de labels van de boeken. Daarna mochten we 2 leuke boeken uitkiezen.
Samen met het vierde leerjaar gingen we tijdens ‘Grey of the week’ wat dieper in de ontwikkeling van de auto doorheen de jaren. Dit zowel door filmpjes te bekijken als zelf informatie op te zoeken.