Blog Image

Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e kleuterklas.

Week 2

Uncategorized Posted on 13 september 2024 10:07

Het schooljaar is nog maar net begonnen, maar toch lijkt het alsof we al een hele tijd bezig zijn.
Tijdens de les taal werken we momenteel aan de indeling van een artikel. Dit komt goed van pas bij het lezen van onze wekelijkse nieuwsflash. We leren hoe we snel informatie kunnen opzoeken in een tekst.

In het tweede leerjaar leerden we de tafel van 2, 5 en 10. Deze werden deze week al volop herhaald. Het is de bedoeling dat we vanaf volgende week een wekelijkse tafeltoets maken. Oefenen is dus de boodschap!

Donderdag konden we de eerste keer op stap naar de sportzaal met meester Stijn. We gooiden alles in de strijd tijdens een estafette.



Welkom in het nieuwe schooljaar!!

Uncategorized Posted on 5 september 2024 17:19

De kinderen hebben er lang naar uitgekeken en maandag was het eindelijk zo ver….de deur van het derde leerjaar ging open!
Maandagochtend leerden we elkaar wat kennen en maakten we samen de klasafspraken. In de namiddag speelden we met de volledige school een super leuk bouw-werk-spel!
De volgende dagen gingen we al snel aan de slag met het rekenmateriaal. De eerste herhalingslessen hebben we dus ook al achter de rug.
Tijdens de taalles maakten we een mindmap over vakantieherinneringen om zo tot een kort verslagje te komen.
Op vrijdag kregen we ook al onze eerste zwemles van meester Stijn.