Voorleesweek……een weekje waarbij we extra stilstaan bij het lezen van boeken. Zowel een boek voorlezen als zelf verzinken in de wonderlijke magie van geschreven taal kan heel erg leuk zijn. Om op een leuke manier kennis te maken met verschillende prentenboeken, gingen we met de kinderen van het derde en vierde leerjaar op ‘speeddate’. De kinderen werden verdeeld in groepjes en gingen samen aan de slag. In de klas werden 18 verschillende boeken gelegd. Bij elk boek hoorden 18 verschillende vragen. De kinderen kregen 2 minuten de tijd om te gaan snuffelen doorheen het boek: prenten bekijken, verschillende schrijfstijlen leren kennen, verschillende thema’s, … Daarna beantwoordden ze 1 vraagje uit de vragenlijst. Op deze manier kregen we een soort carrousel waarbij elk boek veelvuldig aan bod kwam. De kinderen genoten met volle teugen van deze manier van werken.

Om de leerlingen ook het plezier van voorlezen te laten ervaren, gaan ze volgende week, samen met hun partner, voorlezen voor de kinderen van het eerste en tweede leerjaar. Meer leuke foto’s hierover volgen zeker volgende week!