Onze eerste dag op de boerderij is voorbijgevlogen! Intussen liggen wij in dromenland en herbeleven nog eens onze avonturen van vandaag.

Vol ongeduld en met wat zenuwen stapten we deze ochtend op de bus. Al onze bagage paste er goed in. We bereikten vlot onze boerderij in Zedelgem, waar boerin Els ons opwachtte.

De eerste activiteit stond al onmiddellijk gepland. Het 3e leerjaar ging met boer Sam de dieren van de boerderij verzorgen en het 4e leerjaar ging brood bakken.

We smulden ’s middags van heerlijke spaghetti.

Na wat vrij spel startte de namiddagactiviteit. Dan ging het 4e leerjaar met boer Sam de dieren verzorgen en maakte het 3e leerjaar brood.

Ohja, boer Sam nam ons na het voederen van de dieren ook mee op z’n tractor. We mochten mee in de bestuurscabine en maakten een tochtje in de huifkar rond de boerderij.

Als vieruurtjes smulden we lekkere pannenkoeken en vervolgens sloegen we onze dansbeentjes los. We konden ook onze energie kwijt in de speelschuur (vol stro en enkele speeltoestellen) en de zandbak. De jongens waren ook wel te vinden voor een potje voetbal.

We maakten nog een wandeling in de buurt van de boerderij voor we onze voetjes onder tafel schoven voor een lekkere brood-met-beleg-maaltijd.

De avond sloten we af met Krieltje Kakelkont. Maar de kers op de taart kwam na het voorleesmoment. We verzamelden in kleine groepjes rond de vuurschaal. We mochten onze marshmallows op een stokje verwarmen boven het vuur. Lekker dat dat was!

Moe en voldaan kropen we in ons bedje!

Heel veel groeten van ons allemaal