Een nieuwe dag op de boerderij, maar helaas ook de laatste. Voor het ontbijt pakten we onze bagage weer in en lieten onze kamers proper achter. Boerin Els was onder de indruk van onze inpak- en opruimskills en we kregen daarvoor complimenten, een boek voor de klasbib en allemaal een koetjessleutelhanger cadeau. Die sleutelhanger was ook een beetje een symbolische herinnering, want vanmorgen toen wij nog sliepen, was een kalfje op natuurlijke wijze geboren op de boerderij. Normaalgezien bevalt een koe steeds met hulp van de veearts via een keizersnede. We vonden het pasgeboren kalfje echt schattig.

Na het ontbijt gooiden we onze dansbenen los. We bleven gaan op hele wat leuke hits.  Maar dan kregen we slecht nieuws: een leerkracht van onze school had in zijn/haar jeugdige jaren een grote misdaad begaan. Wij moesten op zoek op de boerderij naar enveloppen met opdrachtjes. Als we die correct uitvoerden, kregen we hints, om uiteindelijk “de moordenaar”, het “moordwapen” en “de plaats delict” te achterhalen. Dat was toch even verschieten ..  😉
Natuurlijk mochten we daarna uitvoerig afscheid nemen van alle boerderijdieren en nog wat vrij spelen in de stro-schuur.
We kregen nog lekkere stoverij met aardappelen en erwtjes en worteltjes als middageten en dan kwam de bus helaas ons oppikken. Boer Sam wuifde ons uit.
Zo eindigde onze (zonnige) topdagen op kijkboerderij “De Pierlapont”. Mooie herinneringen maakten we zeker ee voorbije dagen samen op de boerderij!